Заседание на Управителния съвет на Renault трябва да утвърди днес новия

...
Заседание на Управителния съвет на Renault трябва да утвърди днес новия
Коментари Харесай

Бившият шеф на SEAT застава начело на Renault

Заседание на Управителния съвет на Renault би трябвало да утвърди днес новия общоприет шеф на компанията. Това ще бъде Лука де Мео, който до началото на януари беше отпред на SEAT, само че напусна поста. Тогава от Volkswagen Group, която е притежател на испанската компания, оповестиха, че топ-мениджърът остава на работа в концерна.
Според последните информации, Де Мео ще би трябвало да изчака най-малко до края на юни, преди да поеме новия си пост. Причината е, че в контракта му с Volkswagen има уговорка, която му не разрешава да работи за различен авто производител най-малко 6 месеца след напускането на концерна.


Предстои управленията на Volkswagen Group и Renault-Nissan да проведат диалози, на които да бъдат съгласувани детайлности към прекосяването на италианският управител на новата му служба. Там той заменя Клотилда Делбос, която краткотрайно е отпред на френската компания.
През октомври предходната година Делбос размени на поста Тиери Болоре. Той стана жертва на решението на френския производител да се раздели с всички ръководители, които са били близки с предходния изпълнителен шеф Карлос Гон. Идеята е да се възстановят връзките сред Renault и Nissan, които Гон искаше да трансформира в една компания.
Сега Лука де Мео ще има има тежката задача точно да възвърне връзките сред трите съществени компании в алианса - Renault, Nissan и Mitsubishi, което ще помогне на френската компания да излезе от най-сложния и сложен интервал в своята история.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР